top of page

HISTORIEK

MEER DAN 30 JAAR ERVARING

HISTORIEK

AZ Kabel koper verwerking

Al meer dan dertig jaar is AZ Kabel bv het enige recyclagebedrijf in België dat zich zó specifiek toespitst op kabelrecyclage. Zonder neven-activiteiten kunnen we onze focus volledig leggen op een zo goed en milieuvriendelijk mogelijke kabelverwerking. Dit resulteert in constante vernieuwingen en optimalisatie van het verwerkingsproces.

 

Vroeger waren de wetten omtrent afvalverwerking in het algemeen en schrootverwerking in het bijzonder nog niet zo strikt en omlijnd zoals ze dat nu zijn dankzij de OVAM. Meer dan eens werden resten elektriciteitskabel gewoon in brand gestoken om het koper erin te hergebruiken. De enorme drang om af te stappen van deze achterhaalde, milieuonvriendelijke manieren van kabelverwerking was de grootste motivatie van zaakvoerder Geert Debacker om zijn eigen richting in te slaan. Met die gedachte in het achterhoofd richtte hij AZ Kabel op. Zijn visie op een nieuwe, correcte en bovenal milieu-vriendelijke manier  van kabelrecyclage is nog steeds onze grootste drijfveer.

Dat we een dynamisch en groeiend bedrijf zijn, laat zich in veel opzichten zien. Zo is ons filiaal in Tielt enkele jaren terug uitgebreid om plaats te maken voor een nieuw magazijn en twee nieuwe verwerkingslijnen. Dit stelt ons in staat nog grotere hoeveelheden kabelafval te verwerken en ons bereik te vergroten.

 

Omdat we de verwerking zelf uitvoeren, elimineren we tussenpersonen en kunnen we onze klanten een uiterst concurrerende prijs aanbieden. Bovendien is onze containerdienst aangepast voor alle soorten bedrijven. Dus iedereen, van kleine eenmanszaken tot multinationals, kunnen hun kabelafval aan ons verkopen.

bottom of page