top of page

Recordbrekende verliezen voor koper

Koperkoers in vrije val na uitbraak coronavirus.

Momenteel bevindt de koperkoers zich in vrije val en dook bijna 10% in januari, de grootste val sinds 2015. Het coronavirus is hier de grootste boosdoener. Er is een goed argument dat het koper aan een opleving komt als China het coronavirus onder controle krijgt. Echter zijn vele handelaren bang dat de uitbraak nog erger wordt, en houden zich op de zijlijn.


George Daniel, een portefeuillebeheerder bij Red Kite, zei het volgende tegen Bloomberg: "Iedereen is gewoon zo bang om te kopen. Er is nog steeds niemand bereid hier een standpunt in te nemen."


U vraagt zich vast af waarom China zo'n grote rol heeft op onze koperkoers, de LME (London Metal Exchange). Dit is te wijten aan het feit dat China goed is voor ongeveer 50% van de wereldwijde vraag naar koper. De Chinese industrie verbruikt meer koper in een week, dan een gemiddelde mijn in een jaar.

Over het algemeen wordt er gedacht dat zodra het coronavirus zich terugtrekt, geholpen door de staatsinspanningen om de economie te ondersteunen, de vraag naar metalen zal terugschieten. Dit moment zou er snel kunnen komen, wanneer de Chinese nieuwjaars-vakantie voorbij is en er meer informatie begint binnen te komen vanuit de industrie.


307 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page